Imeytystunneli

Jos kohteen lähiympäristössä ei ole yhtään virtaavan veden vesistöä tai ojaa, johon täysin puhdistettu jätevesi voidaan ohjata, veden maaperään imeyttämiseen voidaan käyttää imeytystunnelia. Se edellyttää vain imeytymisen mahdollistavaa maaperää ja riittävää korkeutta pohjaveden tasosta (vähintään 80 cm).

Kestävä

Imeytystunnelin yllä olevaa maaperää voidaan kuormittaa enintään 3,5 tonnia neliömetriä kohtaan, joten tunnelin voi asentaa myös ajoradan alle.

Tehokas

Imeytystunneliin voi ohjalta kolme kertaa isomman määrän jätevettä kuin tavanomaiseen soralla täytettyyn ojaan. Yksi moduuli (11 kg) vastaa noin 800 kg imeytyssoraa tai 36 metriä ojitusputkea. Jos päätätte hankkia imeytystunnelin, säästätte kaivaustöiden ja soran kustannukset. Imeytystunneli on tehokas ja edullinen ratkaisu puhdistetun jäteveden maaperään imeyttämiseen.

Helppo asentaa

Imeytystunnelin moduulit asennetaan yhteen riviin. Niitä on helppo soveltaa paikallisiin olosuhteisiin ja tarvittavaan kapasiteettiin. Moduuleiden asennus on helppoa, nopeaa ja helposti muokattavissa. Imeytystunnelin moduuli painaa vain 11 kg, joten erillisiä asennustarvikkeita ei tarvita. Imeytystunnelin moduulit on helppo asentaa janaan ja kiinnittää päätylevyillä.

Imeytystunneli Graf Twin 600L

Imeytystunneli Graf Twin 600 koostuu kahdesta vastakkain liitetystä 300 l imeytystunnelista. Tunnelit liitetään toisiinsa erityisillä napsautuskiinnikkeillä. Tällaisella menetelmällä voidaan tavanomaisen imeytystunnelin tilavuus kaksinkertaista, mutta kaikki 300 l tunnelin edut pysyvät ennallaan. Imeytystunnelin etuina ovat vähäinen paino, helppo asennus ja kuljetus.

imeytystunnelin tilavuus pituus mm leveys mm korkeus mm väri
300 L 1220 800 510 musta

GRAF Sicker-Tunnel 300